En vidareutveckling på min favoritrulltårta drömrulltårtan. Tänk att en så liten förändring som att tillsätta lite daim i fyllningen kan bli en så stor smaksensation. Nu har jag en ny favorit när det gäller glutenfria rulltårtor!
Glutenfri daimrulltårta
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
3/4 dl potatismjöl
Fyllning:
100 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 daim (28 g)
1. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Blanda kakao, bakpulver och potatismjöl och vänd ner i smeten.
3. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm.
4. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader ca 5 minuter, passa noga så att den inte blir bränd.
5. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt kallna.
6. Rör ihop smör, florsocker och vaniljsocker till fyllningen.
7. Hacka daimen och rör ner den i smörkrämen.
8. Bred krämen över den kalla kakan och rulla ihop den till en rulltårta.
9. Låt rulltårtan ligga kallt en stund innan servering så går den lättare att skära i bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar