Vegetarisk shephard's pie
Linsröra:

3 stora morötter, grovrivna
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
2 msk tomatpuré
1/2 dl chilisås
1 burk hela cocktailtomater
1 1/2 msk grönsaksfond
3 msk röd pesto
2 tsk dijonsenap
1 dl röda linser, sköljda
2 tsk torkad basilika
ca 3 dl vatten
Salt och peppar
Potatismos:
ca 800 g mjölig potatis
1 1/2 dl mjölk
25 g smör
1 äggula
1 msk dijonsenap
Salt och vitpeppar
1. Linsröra: Fräs hackad lök och rivna morötter i olja i en gryta. Tillsätt resterande ingredienser och låt koka ihop i minst 20 minuter. Anpassa mängden vatten, linsröran ska inte vara rinnig.
2. Potatismos: Skala potatisen och skär i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten, ca 15 minuter. Häll av kokvattnet och mosa potatisen. Blanda ner mjölk, smör, äggula och dijonsenap. Smaka av med salt och peppar.
3. Häll linsröran i en smord ugnsfast form. Bred eller spritsa potatismoset över linsröran.
4. Gratinera i mitten av ugnen i 225 grader i ca 20 minuter, tills moset fått fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar