Klassiska och lättbakade frukostfrallor med vallmofrön. Har du inte havremjöl hemma går det bra att ersätta det med mjölmix.
Glutenfria vallmofrallor (ca 12 st)
50 g jäst
5 dl vatten
2 msk fiberhusk
3 msk vallmofrön
1 1/2 tsk brödkryddor
1/2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
2 dl glutenfritt havremjöl
6 dl glutenfri mjölmix
Vallmofrön till garnering
1. Smula ner jästen i en bunke.
2. Värm vattnet till 37 grader och vispa ut jästen med lite av vattnet.
3. Vispa ner resten av vattnet, fiberhusk, brödkryddor och salt. Låt svälla i ca 10 minuter.
4. Blanda ner olja, havremjöl och mjölmix. Arbeta degen kraftigt med degkrokar. Degen ska vara kladdig.
5. Spritsa eller klicka ut degen till jämnstora bullar på en plåt med bakplåtspapper. Strö på vallmofrön.
6. Låt jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
7. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader 10-12 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar