Snabb och hälsosam filmjölkslimpa med frön. Brödet innehåller mycket fibrer och får saftighet och fin färg från lingonsylt och nyponskalmjöl. Havremjölmixen går bra att byta ut mot vanlig glutenfri mjölmix.
Glutenfri saftig filmjölkslimpa
4 dl filmjölk
1 msk fiberhusk
1/4 dl mörk sirap
1/2 dl fibrex
1/2 dl lingonsylt
1 msk nyponskalmjöl
1 1/2 tsk bikarbonat
2 msk krossade linfrön
1/2 dl pumpakärnor
2 dl glutenfria havregryn
3 1/2 dl glutenfri havremjölmix (Provena)
1. Vispa ihop filmjölk och fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.
2. Rör ner övriga ingredienser och blanda ihop till en jämn smet, gärna med degkrokar.
3. Fördela smeten i en avlång bakform klädd med bakplåtspapper.
4. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 60 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Tyckte den blev degig inuti.ska den vara de?
SvaraRaderaTror jag misslyckades.