Kladdkaka är ett av våra mest älskade bakverk och jag förstår verkligen varför. Den går snabbt och enkelt att baka, den kan varieras på oändligt många sätt och så är den förstås vansinnigt god. Det här är ett klassiskt men fantastiskt gott grundrecept på glutenfri kladdkaka.
Glutenfri kladdkaka
100 g smör
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
4 msk kakao
1 1/2 dl rismjöl
Smör och kokos till formen
1. Smält smöret och låt det svalna.
2. Rör ihop alla ingredienser i en bunke, tillsätt det smälta smöret sist.
3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter) bröad med kokos.
4. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 15-20 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha kakan. Känn med en sticka, den ska vara riktigt kladdig. Tänk på att kakan står till sig och blir mindre kladdig när den svalnar.
Pudra gärna över lite florsocker innan servering och servera med vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar