Smörstekta pilgrimsmusslor (2 portioner)
20 g rumsvarmt smör
1 vitlöksklyfta
1/2 schalottenlök, finhackad
1/2 tsk hackad chili
1 tsk hackad persilja
Flingsalt
Svartpeppar
Olja till stekpannan
1. Rör ihop det mjuka smöret med pressad vitlök, schalottenlök, chili och persilja. Krydda med salt och peppar.
2. Hetta upp en stekpanna med olja. Lägg i pilgrimsmusslorna tillsammans med smöret när pannan är riktigt het.
3. Halstra pilgrimsmusslorna hastigt, max 1 minut per sida. Salta och peppra lite extra.
4. Lägg upp pilgrimsmusslorna på tallrikar och häll smöret över. Servera genast tillsammans med babyspenat och cocktailtomater.
Olja till stekpannan
1. Rör ihop det mjuka smöret med pressad vitlök, schalottenlök, chili och persilja. Krydda med salt och peppar.
2. Hetta upp en stekpanna med olja. Lägg i pilgrimsmusslorna tillsammans med smöret när pannan är riktigt het.
3. Halstra pilgrimsmusslorna hastigt, max 1 minut per sida. Salta och peppra lite extra.
4. Lägg upp pilgrimsmusslorna på tallrikar och häll smöret över. Servera genast tillsammans med babyspenat och cocktailtomater.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar