Leta i den här bloggen

fredag 16 januari 2015

Smörstekta pilgrimsmusslor

Den här förrätten kan vara den godaste jag någonsin ätit, pilgrimsmusslorna nästan smälter i munnen och får en fantastisk smak av smöret med lök, vitlök, chili, och persilja. Pilgrimsmusslor är en lyx som jag kommer att unna mig oftare från och med nu.

Smörstekta pilgrimsmusslor (2 portioner)
4 pilgrimsmusslor
20 g rumsvarmt smör
1 vitlöksklyfta
1/2 schalottenlök, finhackad
1/2 tsk hackad chili
1 tsk hackad persilja
Flingsalt
Svartpeppar
Olja till stekpannan

1. Rör ihop det mjuka smöret med pressad vitlök, schalottenlök, chili och persilja. Krydda med salt och peppar.
2. Hetta upp en stekpanna med olja. Lägg i pilgrimsmusslorna tillsammans med smöret när pannan är riktigt het.
3. Halstra pilgrimsmusslorna hastigt, max 1 minut per sida. Salta och peppra lite extra.
4. Lägg upp pilgrimsmusslorna på tallrikar och häll smöret över. Servera genast tillsammans med babyspenat och cocktailtomater. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar