Glutenfria linfröfrallor (ca 16 st)
1 dl linfrön
50 g jäst
4 dl kallt vatten
1/2 dl olja
1/2 dl mörk sirap
1 1/2 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 tsk brödkryddor
2 msk nyponskalmjöl
1 dl potatismjöl
1 dl sojamjöl
6 dl glutenfri havremjölmix (tex Provena)
1. Häll det kokande vattnet över linfröna i en skål. Låt svälla i rumstemperatur i 10 minuter.
2. Rör ut jästen med det kalla vattnet i en bunke. Tillsätt olja, sirap och fiberhusk. Låt stå i ett par minuter.
3. Tillsätt resterande torra ingredienser samt linfrögröten. Arbeta degen med degkrokar i några minuter.
4. Klicka ut den lösa degen till frallor på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa i ca 40 minuter.
5. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader ca 15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar