Goda mjuka frallor med krossat bovete som ger protein och fibrer. Havremjölmixen går bra att byta ut mot vanlig glutenfri mjölmix.
Glutenfria frallor med bovete (ca 8 st)
25 g jäst
1 1/2 dl mjölk
2 dl vatten
1 msk fiberhusk
1 dl krossat bovete
1/2 dl fibrex
1 msk rapsolja
1 msk ljus sirap
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
4 dl glutenfri havremjölmix (tex Provena)
1. Smula ner jästen i en bunke.
2. Värm mjölk och vatten till 37 grader och lös upp jästen med vätskan.
3. Tillsätt fiberhusk, krossat bovete och fibrex. Låt svälla i 10 minuter.
4. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen ordentligt.
5. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
6. Klicka ut degen till bullar på en plåt med bakplåtspapper.
7. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
8. Grädda i 225 grader i ca 10-15 minuter.
Hej! Vill tacka för alla fina recept! Tack vare dig har min 3-åriga dotter kunnat få precis lika god julfika som alla andra (om inte godare��) Så TACK TACK TACK! Fortsätt göra det du gör, vi är många som verkligen uppskattar ditt jobb. ❤️ /Helena
SvaraRaderaHej Helena! Tusen tack för din fina kommentar, det värmer att höra att mina recept uppskattas och det ger mig glädje och extra mycket energi att fortsätta! :) /Anneli
Radera