De här kakorna är rena drömmen för alla lakritsälskare. Det är klassiska kolakakor som jag spetsat till med lakritspulver. En matsked tyckte jag gav lagom mycket lakritssmak, men mängden går att anpassa efter hur mycket lakrits man vill att det ska smaka. Vill man att det ska synas att det är lakritskakor så kan man tillsätta några droppar svart hushållsfärg i degen.
Glutenfria lakritssnittar (ca 30 st)
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 msk ljus sirap
1 msk lakritspulver (kung markatta)
1 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 dl maizena
2 dl glutenfri mjölmix
1. Vispa smör, socker och sirap fluffigt.
2. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smörsmeten.
3. Forma degen till tre längder och lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något.
4. Grädda i 175 grader i 10-12 minuter.
5. Skär längderna i sneda bitar innan de svalnar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar