Knäckflarn är goda att äta som de är eller som tillbehör till glass. Helt oemotståndliga blir de dock om man lägger ihop dem med chokladsmörkräm emellan.
Glutenfria knäckflarn (ca 30 st)
75 g smör
1 dl strösocker
1/4 dl ljus sirap
1/4 dl grädde
1 dl rena havregryn
1 1/2 dl glutenfri mjölmix ( tex Semper fin mix)
1/4 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljsocker
Chokladsmörkräm:
50 g rumsvarmt smör
1 msk kakao
1 msk florsocker
1. Smält smöret i en kastrull.
2. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda till en jämn smet.
3. Klicka ut smeten med hjälp av två små skedar på plåtar med bakplåtspapper.
4. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader ca 5 minuter, passa noga så att de inte bränns. Låt svalna.
5. Rör ihop ingredienserna till smörkrämen och lägg ihop flarnen två och två med ett lager kräm emellan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar