Glutenfria chokladbiskvier (ca 16 st)
1/2-1 äggvita
Fyllning:
125 g rumsvarmt smör
1 dl vaniljkräm*
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 msk kakao
* Vaniljkräm:
1 äggula
1 msk strösocker
2 tsk maizena
1/2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
Topping:
150 g mörk choklad
1 msk rapsolja eller kokosfett
1. Riv mandelmassan grovt och blanda den med äggvita till en smidig smet.
2. Bred eller spritsa ut smeten till runda bottnar på en plåt med bakplåtspapper.
3. Grädda bottnarna i mitten av ugnen i 175 grader ca 10 minuter, tills bottnarna blivit gyllenbruna. Lossa kakorna från plåten och låt kallna på galler.
4. Vispa ihop äggulor och socker till vaniljkrämen i en kastrull. Tillsätt maizenan under vispning. Vispa i grädde och mjölk. Sjud under omrörning tills krämen tjocknar. Låt svalna och rör i vaniljsockret.
5. Rör smöret mjukt och smidigt. Tillsätt lite i taget av vaniljkrämen (obs! Endast en deciliter av vaniljkrämen) och blanda ordentligt. Tillsätt florsocker, vaniljsocker och kakao och rör krämen smidig.
6. Bred smörkrämen lite toppigt på undersidan av biskvibottnarna. Ställ dem kallt i ca 30 minuter.
7. Smält chokladen tillsammans med fettet och låt svalna något. Doppa biskvierna i chokladen. Förvara chokladbiskvierna i kylskåp. De går även bra att frysa.
1. Riv mandelmassan grovt och blanda den med äggvita till en smidig smet.
2. Bred eller spritsa ut smeten till runda bottnar på en plåt med bakplåtspapper.
3. Grädda bottnarna i mitten av ugnen i 175 grader ca 10 minuter, tills bottnarna blivit gyllenbruna. Lossa kakorna från plåten och låt kallna på galler.
4. Vispa ihop äggulor och socker till vaniljkrämen i en kastrull. Tillsätt maizenan under vispning. Vispa i grädde och mjölk. Sjud under omrörning tills krämen tjocknar. Låt svalna och rör i vaniljsockret.
5. Rör smöret mjukt och smidigt. Tillsätt lite i taget av vaniljkrämen (obs! Endast en deciliter av vaniljkrämen) och blanda ordentligt. Tillsätt florsocker, vaniljsocker och kakao och rör krämen smidig.
6. Bred smörkrämen lite toppigt på undersidan av biskvibottnarna. Ställ dem kallt i ca 30 minuter.
7. Smält chokladen tillsammans med fettet och låt svalna något. Doppa biskvierna i chokladen. Förvara chokladbiskvierna i kylskåp. De går även bra att frysa.
Vad menar du med vaniljkräm? Mvh Anna
SvaraRaderaVaniljkräm kan man antingen göra själv eller använda färdig, receptet är nu uppdaterat med hur man gör vaniljkräm. Lycka till!
RaderaÅ vad skönt att någon annan också undrade vad vaniljkräm var/ är :)
SvaraRaderaVaniljkräm finns att köpa eller också kan man göra egen. Jag har uppdaterat receptet!
RaderaFantastiska!! Rekommenderar dock att man faktiskt följer receptet då man gör fyllningen - jag lade i allt på samma gång (använde färdig marsansås) och smöret var kallt, så jag fick röra som ett tok i säkert 20min innan den blev bra och nu har jag ont i armen :D Men otroligt god fyllning blev det! h. Pamela
SvaraRaderaTack så mycket, vad roligt att du gillade biskvierna! Hoppas att du unnade dig en extra som belöning för allt rörande ;)
Radera