Mycket gott, saftigt och näringsrikt matbröd med havre och solrosfrön.
Glutenfria havrerutor (12 st)
25 g jäst
5 dl vatten (37 grader)
2 msk olja
2 msk ljus sirap
1 1/2 msk fiberhusk
3 dl glutenfria havregryn
1 tsk brödkryddor
1 tsk salt
1 dl (50 g) rismjöl
1 dl solrosfrön
6 dl (270 g) havremjöl
Havregryn och solrosfrön till garnering
1. Smula ner jästen i en degbunke. Rör ut den med lite av vattnet.
2. Tillsätt resten av vattnet, olja, sirap, fiberhusk, havregryn, kryddor och salt. Låt svälla i 10 minuter.
3. Blanda ner rismjöl, solrosfrön och havremjöl. Arbeta degen ordentligt med degkrokar.
4. Platta ut degen i en ugnsform (ca 25x30 cm) klädd med bakplåtspapper. Strö över havregryn och solrosfrön.
5. Låt jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
6. Grädda mitt i ugnen i 225 grader ca 25 minuter. Låt brödet svalna en stund innan det stjälps upp ur formen. Skär i rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar