Leta i den här bloggen

torsdag 1 oktober 2015

Glutenfri nutellamoussetårta

Krämig nutellamousse med chokladbitar på en härlig mandelchokladbotten. Den här tårtan kan verka avancerad men är otroligt enkel och snabb att baka. Perfekt när man inte vill lägga allt för mycket tid på desserten.

Glutenfri nutellamoussetårta
Botten:
200 g mandelmassa
2 ägg
1 1/2 msk kakao

Nutellamousse:
3 dl vispgrädde
1 1/2 dl nutella
50 g mörk choklad
Flingsalt

1. Riv mandelmassan grovt. Knäck i äggen och tillsätt kakaon.
2. Vispa med elvisp till en jämn och fluffig massa.
3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
4. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 18-20 minuter. Låt svalna.
5. Värm 1/2 dl av grädden till moussen lätt i en kastrull på svag värme. Tillsätt nutellan och rör till en slät smet. Låt svalna.
6. Vispa resten av grädden (2 1/2 dl) löst med elvisp.
7. Vänd ner nutellagrädden i den vispade grädden och rör försiktigt till en jämn mousse.
8. Hacka chokladen grovt och vänd ner i moussen, men spara lite till garnering.
9. Bred ut moussen över mandelbottnen och ställ kallt i minst 1 timme.
10. Garnera med hackad choklad och strö över lite flingsalt strax innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar