
Botten:
200 g mandelmassa
2 ägg
1 1/2 msk kakao
Nutellamousse:
3 dl vispgrädde
1 1/2 dl nutella
50 g mörk choklad
Flingsalt
1. Riv mandelmassan grovt. Knäck i äggen och tillsätt kakaon.
2. Vispa med elvisp till en jämn och fluffig massa.
3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
4. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 18-20 minuter. Låt svalna.
5. Värm 1/2 dl av grädden till moussen lätt i en kastrull på svag värme. Tillsätt nutellan och rör till en slät smet. Låt svalna.
6. Vispa resten av grädden (2 1/2 dl) löst med elvisp.
7. Vänd ner nutellagrädden i den vispade grädden och rör försiktigt till en jämn mousse.
8. Hacka chokladen grovt och vänd ner i moussen, men spara lite till garnering.
9. Bred ut moussen över mandelbottnen och ställ kallt i minst 1 timme.
10. Garnera med hackad choklad och strö över lite flingsalt strax innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar