Len, krämig och fantastiskt god pannacotta med kondenserad mjölk som ger en underbar smak av kola. Kanske en dessert till nyårsmiddagen?
Glutenfri kolapannacotta (ca 4 portioner)
2 gelatinblad
2 1/4 dl vispgrädde
1/2 burk (ca 200 g) kondenserad mjölk
4 msk nutella + 2 msk vispgrädde
1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
2. Värm upp grädden och den kondenserade mjölken i en kastrull.
3. Krama ur gelatinbladen och vänd ner i den heta vätskan. Rör tills de lösts upp och ställ av kastrullen från plattan.
4. Rör ihop nutellan med 2 msk grädde.
5. Fördela nutellan i botten på 4 dessertglas.
6. Fördela pannacottasmeten ovanpå nutellan i glasen. Ställ kallt i minst 4 timmar.
Dekorera pannacottan med lingon eller andra bär innan servering.
Men gud så gott det ser ut! Detta måste jag prova. Mums! ��
SvaraRadera