Formbröd med durramjöl
5 dl vatten, 37 grader
1/3 dl (46 g) ljus sirap
1 msk (12 g) olja
2 1/2 dl (150 g) durramjöl
1 dl (50 g) rismjöl
1/2 dl (28 g) maizena majsstärkelse
1 dl (35 g) havregryn (ren havre)
2 msk (10 g) fibrex
2 msk (5 g) pofiber
2 1/2 msk (25 g) fiberhusk
1 1/2 tsk (10 g) salt
Vallmofrön till garnering
1. Blanda ihop de torra ingredienserna i en degbunke.
2. Vispa ut jästen i vattnet och tillsätt sirap och olja.
3. Tillsätt degvätskan till de torra ingredienserna och vispa ordentligt tills degen tjocknar.
4. Häll ut degen i en oljad brödform som rymmer 1 1/2 liter. Strö över vallmofrön.
5. Låt jäsa under bakduk i ca 1 timme.
6. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 1 timme. Låt svalna på galler under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar