Bästa glutenfria sockerkakan
2 dl strösocker
1 msk fiberhusk
1 dl (80 g) potatismjöl
1 dl (45 g) mandelmjöl
3/4 (40 g) rismjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 krm salt
75 g smör
1 dl mjölk
Smör och glutenfritt ströbröd eller potatismjöl till formen
1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp.
2. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.
3. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och låt koka upp.
4. Vänd ner de torra ingredienserna i äggvispet.
5. Häll i den heta vätskan och rör försiktigt till en jämn smet.
6. Häll smeten i en smord och bröad/mjölad sockerkaksform på 1 1/2 liter.
7. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 30-40 minuter. Känn med en sticka att kakan är färdig, den ska vara torr. Låt kakan svalna en stund i formen innan den stjälps upp på ett fat eller galler. Låt svalna helt under formen.
Smör och glutenfritt ströbröd eller potatismjöl till formen
1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp.
2. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.
3. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och låt koka upp.
4. Vänd ner de torra ingredienserna i äggvispet.
5. Häll i den heta vätskan och rör försiktigt till en jämn smet.
6. Häll smeten i en smord och bröad/mjölad sockerkaksform på 1 1/2 liter.
7. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 30-40 minuter. Känn med en sticka att kakan är färdig, den ska vara torr. Låt kakan svalna en stund i formen innan den stjälps upp på ett fat eller galler. Låt svalna helt under formen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar