Scones är räddningen när du vill ha nybakat bröd snabbt. Dessutom är det så vansinnigt gott att äta scones nygräddade och varma med ost och marmelad. Med ägg i smeten blir sconesen lite frasigare. Mjölmixen går att byta ut mot annat mjöl, tex havre- eller kikärtsmjöl.
Glutenfria scones med ägg
3 dl glutenfri mjölmix
1 dl glutenfria havregryn
2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
50 g smör
1 ägg
1 1/2 dl mjölk
1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
2. Finfördela smöret i mjölblandningen.
3. Rör ner ägg och mjölk och blanda snabbt ihop till en jämn smet.
4. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda i 250 grader i ca 10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar