Leta i den här bloggen

söndag 19 april 2015

Glutenfria scones med ägg

Scones är räddningen när du vill ha nybakat bröd snabbt. Dessutom är det så vansinnigt gott att äta scones nygräddade och varma med ost och marmelad. Med ägg i smeten blir sconesen lite frasigare. Mjölmixen går att byta ut mot annat mjöl, tex havre- eller kikärtsmjöl.

Glutenfria scones med ägg
3 dl glutenfri mjölmix
1 dl glutenfria havregryn
2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
50 g smör
1 ägg
1 1/2 dl mjölk

1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
2. Finfördela smöret i mjölblandningen.
3. Rör ner ägg och mjölk och blanda snabbt ihop till en jämn smet.
4. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda i 250 grader i ca 10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar