Nyttiga och otroligt goda och saftiga frallor bakade på fiberrik havre.
Glutenfria havrefrallor (ca 10 st)
25 g jäst
4 dl vatten, 37 grader
1 msk flytande honung
1 msk linfrön
1 msk solrosfrön
1 tsk salt
4 msk fiberhusk
2 dl havregryn (ren havre)
6 dl glutenfri havremjölmix (tex Provena orange)
Havregryn till garnering
1. Smula jästen i en bunke och vispa ut den med vattnet.
2. Tillsätt honungen.
3. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i degvätskan. Arbeta degen med degkrokar i några minuter.
4. Låt svälla i ca 5 minuter.
5. Klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Forma degklickarna till bullar med fuktade händer.
6. Strö havregryn över frallorna.
7. Låt jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
8. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader 15-20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar