8 dl havregryn (ren havre)
1 dl krossat bovete
2 dl solroskärnor
2 dl pumpakärnor
1 1/2 dl sesamfrön
1 1/2 dl linfrön
1 dl riven kokos
1 dl hasselnötter, grovhackade
1 dl mandlar, grovhackade
1 dl valnötter, grovhackade
1 1/2 msk malen kanel
1/2 tsk vaniljpulver
1 dl äppeljuicekoncentrat
1/2 dl vatten
1/2 dl rapsolja
1/2 dl flytande honung
2-3 dl torkad frukt eller bär, tex russin, tranbär, ananas, papaya
1. Blanda alla torra ingredienser utom den torkade frukten i en stor bunke.
2. Rör ihop äppeljuice, vatten, olja och honung i en skål och häll vätskan över grynblandningen. Blanda ordentligt.
3. Fördela blandningen på två plåtar med bakplåtspapper.
4. Rosta i 200 graders ugnsvärme i ca 20 minuter. Byt plats på plåtarna efter halva tiden om du inte har varmluftsugn och rör om ett par gånger under rostningen så att det inte blir bränt. Låt svalna.
5. Blanda i den torkade frukten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar