Glutenfri påsktårta med vit choklad
100 g vit choklad
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk citronsaft
1/2 dl (25 g) kokosmjöl
3/4 dl (25 g) rismjöl
Smör och kokos till formen
Florsocker och påskgodis till garnering
Sötad creme fraiche:
2 dl creme fraiche
1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1. Smält smöret i en kastrull på spisen.
2. Lägg ner chokladen i bitar i smöret och rör tills chokladen smält.
3. Vispa ihop ägg och socker i en bunke.
4. Tillsätt de torra ingredienserna och till sist smör- och chokladblandningen. Rör till en jämn smet.
5. Häll smeten i en smord springform (19-22 cm i diameter) bröad med kokos.
6. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Täck kakan med aluminiumfolie efter en stund om den börjar få färg.
7. Låt svalna. Garnera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar