Saftiga och fiberrika tekakor med frön. De är lätta att baka och håller sig färska och goda i flera dagar.
Glutenfria tekakor med frön
25 g jäst
3 dl mjölk
1 msk rapsolja
1 msk fiberhusk
2 msk ljus sirap
1/2 dl fibrex
1 dl havregryn (ren havre)
1 msk linfrön
1/2 dl solrosfrön
1/2 tsk salt
3 1/2 dl glutenfri mjölmix, tex Finax röda
Uppvispat ägg, havregryn och frön till garnering
1. Smula jästen i en bunke.
2. Värm mjölken till 37 grader och lös upp jästen med den.
3. Rör ner olja, fiberhusk, sirap, fibrex, havregryn och linfrön och låt svälla i 10 minuter.
4. Rör ner solrosfrön, salt och mjölmix och arbeta degen ordentligt.
5. Klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapper och platta ut till tekakor med fuktade händer. Nagga.
6. Låt jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
7. Pensla med uppvispat ägg och strö över havregryn och frön, tex sesam- och vallmofrön.
8. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar