Leta i den här bloggen

onsdag 1 april 2015

Glutenfri smörgåstårta á la club sandwich

Det som är så bra med smörgåstårta är att man kan använda i princip vad som helst som finns i kylskåpet, röra ihop och fylla i en tårtbotten. Det blir sällan misslyckat. Här har jag experimenterat med kyckling, bacon och lite av varje som fanns hemma och det blev en ny favorit. Lite lik en klassisk club sandwich i smakerna, därav namnet.

Glutenfri smörgåstårta "Club sandwich"
1 glutenfri smörgåstårtbotten
1-2 dl basilikapesto

Fyllning:
1 grillad kyckling
1 paket bacon
10 cm purjolök, strimlad
1 liten gul paprika, hackad
4 stora soltorkade tomater, hackade
3 dl turkisk yoghurt
1 1/2 dl majonnäs
1 msk tomatpuré
1 msk chilisås
2 msk dijonsenap
1/2 tsk curry

Garnering:
200 g cream cheese
1 1/2 dl turkisk yoghurt
1 msk majonnäs
Bacon
Paprika
Sallad
Gurka
Tomat

1. Stek baconet knaprigt och skär det i små bitar. Dela kycklingen i bitar.
2. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen i en bunke, men spara lite av baconet, purjolöken och paprikan till garnering. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor efter smak.
3. Dela tårtbottnen i tre delar. Lägg den nedersta bottnen på ett tårtfat och bred på ett tunt lager pesto.
4. Bred hälften av kycklingröran över peston.
5. Lägg på nästa tårtbotten och upprepa proceduren.
6. Blanda ihop cream cheese, turkisk yoghurt och majonnäs. Lägg på den sista tårtbottnen och täck tårtan med färskostkrämen.
7. Garnera med bacon, paprika, sallad, gurka och tomat eller efter egen fantasi.

2 kommentarer:

  1. Smörgåstårtan ser verkligen fin ut, och jag behöver inte ha så mycket fantasi för att förstå att den också var jättegod!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket! Du har rätt, den är jättegod!

      Radera