Glutenfri fransk chokladtårta
175 g smör
100 g mörk choklad
2 dl strösocker
3 äggulor
1/2 dl mandelmjöl
1/2 dl potatismjöl
3 äggvitor
Tryffel:
100 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
1. Smält smöret i en stor kastrull på spisen och ta av den från plattan.
2. Bryt chokladen i bitar och låt smälta i smöret.
3. Tillsätt socker och äggulor och rör kraftigt.
4. Blanda ner mandel- och potatismjöl.
5. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner i smeten.
6. Häll smeten i en smord form (ca 24 cm i diameter) mjölad med potatismjöl.
7. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader ca 20-25 minuter, kakan ska vara lite kladdig i mitten. Låt svalna.
8. Hacka chokladen till tryffeln grovt och värm den tillsammans med grädden i en kastrull. Rör om tills chokladen har smält och bred sedan tryffeln över chokladkakan.
Servera med bär och vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar