Glutenfri vit kladdkaka
100 g vit choklad
3 ägg
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 tsk citronsaft
1 dl (50 g) kokosmjöl
1 dl (45 g) rismjöl
Smör och kokosflingor till formen
Florsocker till garnering
Sötad creme fraiche:
2 dl creme fraiche
1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1. Smält smöret i en kastrull på spisen.
2. Lägg ner chokladen i bitar och rör tills chokladen smält.
3. Vispa ihop ägg och strösocker i en bunke.
4. Vispa ner vaniljsocker, citronsaft, kokosmjöl och rismjöl.
5. Tillsätt smör- och chokladblandningen och blanda ordentligt till en jämn smet.
6. Smöra en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter och strö den med kokosflingor.
7. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Känn med en sticka, den ska vara kladdig. Täck kakan med aluminiumfolie om den börjar få för mycket färg. Låt svalna.
8. Rör eller vispa ihop ingredienserna till den sötade creme fraichen.
Pudra över florsocker innan servering och servera med creme fraichen eller lättvispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar