Leta i den här bloggen

lördag 11 oktober 2014

Drömrulltårta

Oemotståndlig naturligt glutenfri rulltårta med en fyllning av smörkräm. En av mina absoluta favoriter när det gäller rulltårtor.

Drömrulltårta
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
3/4 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver

Fyllning:
100 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

1. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver och vänd ner blandningen i smeten.
3. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30 x 40 cm.
4. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader ca 5 minuter.
5. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt kallna.
6. Rör smör, florsocker och vaniljsocker poröst till fyllningen. Rör ner äggulan.
7. Bred fyllningen på den kalla kakan och rulla ihop den. Låt ligga kallt en stund innan servering så går det lättare att skiva den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar