Mjukt, luftigt och gott formbröd som passar bra att rosta.
Glutenfritt rostbröd
25 g jäst
4 dl vatten
1/2 msk fiberhusk
2 msk olja
1 msk ljus sirap
1 tsk salt
1/2 dl pofiber
2 dl grov glutenfri mjölmix, t ex Finax gröna
5 dl ljus glutenfri mjölmix, t ex Finax röda
1. Värm vattnet till 37 grader.
2. Vispa ut jästen med vattnet i en bunke.
3. Vispa ner fiberhusken och låt stå i 10 minuter.
4. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen ordentligt i minst 5 minuter.
5. Häll den lösa degen i en smord avlång bakform.
6. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
7. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar