Leta i den här bloggen

måndag 20 oktober 2014

Glutenfri viltgryta

En härlig höstgryta med mustig och god smak av vilt. Använd gärna framdelskött som högrev, bog eller bringa och låt grytan puttra länge. Gör gärna grytan en dag i förväg så får den extra mycket smak.

Viltgryta (8 portioner)
1 1/2 kg grytbitar av älg- eller nötkött
3 gula lökar
10 färska champinjoner
3 dl rödvin
4 dl Arlas creme fraiche gourmet med smak av karljohan och timjan
6 msk viltfond med kantarell
2 tsk torkad timjan
2 tsk kinesisk soja
1 dl vinbärsgelé 
20 mortlade enbär
1 msk maizena
1/2 dl lingon
Ev. salt och svartpeppar

1. Skala och grovhacka löken. Skölj och kvarta champinjonerna.
2. Bryn kött, lök och champinjoner i smör i en gryta.
3. Tillsätt övriga ingredienser utom maizena och lingon. Rör om och låt koka under lock i minst 1 1/2 timme. 
4. Rör ut maizenan i lite vatten och rör ner i grytan. Tillsätt lingonen och låt koka i 2 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servera med kokt potatis, ris eller ugnsrostade rotsaker och gelé.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar