Viltgryta (8 portioner)
3 gula lökar
10 färska champinjoner
3 dl rödvin
4 dl Arlas creme fraiche gourmet med smak av karljohan och timjan
6 msk viltfond med kantarell
2 tsk torkad timjan
2 tsk kinesisk soja
1 dl vinbärsgelé
20 mortlade enbär
1 msk maizena
1/2 dl lingon
Ev. salt och svartpeppar
1. Skala och grovhacka löken. Skölj och kvarta champinjonerna.
2. Bryn kött, lök och champinjoner i smör i en gryta.
3. Tillsätt övriga ingredienser utom maizena och lingon. Rör om och låt koka under lock i minst 1 1/2 timme.
4. Rör ut maizenan i lite vatten och rör ner i grytan. Tillsätt lingonen och låt koka i 2 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera med kokt potatis, ris eller ugnsrostade rotsaker och gelé.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar