En riktigt smarrig och nästan oemotståndlig kladdkaka med en gudomligt god topping av schweizernötchoklad.
Glutenfri mandelkladdkaka med schweizernöttopping
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
4 msk kakao
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
1 dl mandelmjöl
1/2 dl rismjöl
Topping:
200 g schweizernötchoklad
1 dl grädde
1 msk smör
1. Smält smöret och låt det svalna lite.
2. Rör ner övriga ingredienser till kakan direkt i kastrullen och blanda till en jämn smet.
3. Häll smeten i en smord springform (ca 24 cm i diameter) bröad med kokos.
4. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader ca 15 minuter, den ska vara kladdig när du tar ut den.
5. Smält schweizernötchokladen tillsammans med grädden på svag värme i en kastrull. Ta av från plattan och rör ner smöret. Bred toppingen över kakan. Låt stå kallt någon timme innan servering.
Servera gärna med vispgrädde.
Tack för din fantastiska blogg. Du har både gett oss inspiration och hjälp i vår familj där flera av oss behöver äta glutenfritt.
SvaraRaderaDet glädjer mig mycket att kunna inspirera och underlätta för alla som vill äta gott glutenfritt, tusen tack för din kommentar! /Anneli
Radera