Glutenfria tebröd (24 st)
3 dl mjölk
2 dl rena havregryn
1/2 dl linfrön
50 g jäst
2 dl vatten
2 dl creme fraiche
1 msk fiberhusk
1/2 dl ljus sirap
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 dl majsmjöl
5 dl glutenfri mjölmix
1. Blanda mjölk, havregryn och linfrön i en kastrull. Koka upp och låt koka till en gröt i några minuter under omrörning. Låt gröten svalna.
2. Smula jästen i en bunke.
3. Värm vattnet till 37 grader och lös upp jästen med vätskan.
4. Tillsätt gröten samt övriga ingredienser och arbeta ihop till en lite kladdig deg.
5. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
6. Forma bullar av degen på mjölat bakbord eller klicka ut degen med hjälp av två skedar direkt på plåtar med bakplåtspapper. Platta till dem något.
7. Låt jäsa under bakduk i ca 15 minuter.
8. Grädda mitt i ugnen i 225 grader 10-12 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar