Smakrik och krämig gratäng med lammfärs och potatis. En rätt som känns lyxig men går snabbt och lätt att göra. Jag som gillar curry tillsätter gärna någon tesked curry i färsen, men det gör man som man vill. Gratängen passar både som vardagsrätt och enkel men uppskattad bjudrätt.
Lammfärsgratäng (4 portioner)
400 g lammfärs
1 gul lök
8 färska champinjoner
1 burk konserverade körsbärstomater
200 g Arlas färskost fruktig curry
Salt och svartpeppar
Ev. curry
600 g kokt skivad potatis
1. Skala och hacka löken. Skiva champinjonerna.
2. Fräs lammfärs, lök och champinjoner i smör eller olja i en stekpanna.
3. Rör ner tomater och färskost. Smaka av med salt, peppar och eventuellt curry.
4. Varva lammfärsröran med potatisskivor i en smord ugnsfast form.
5. Gratinera i mitten av ugnen i 225 grader ca 15 minuter.
Servera med en blandad sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar