Leta i den här bloggen

tisdag 28 oktober 2014

Lammfärsgratäng

Smakrik och krämig gratäng med lammfärs och potatis. En rätt som känns lyxig men går snabbt och lätt att göra. Jag som gillar curry tillsätter gärna någon tesked curry i färsen, men det gör man som man vill. Gratängen passar både som vardagsrätt och enkel men uppskattad bjudrätt.

Lammfärsgratäng (4 portioner)
400 g lammfärs
1 gul lök
8 färska champinjoner
1 burk konserverade körsbärstomater
200 g Arlas färskost fruktig curry
Salt och svartpeppar
Ev. curry
600 g kokt skivad potatis

1. Skala och hacka löken. Skiva champinjonerna.
2. Fräs lammfärs, lök och champinjoner i smör eller olja i en stekpanna.
3. Rör ner tomater och färskost. Smaka av med salt, peppar och eventuellt curry.
4. Varva lammfärsröran med potatisskivor i en smord ugnsfast form.
5. Gratinera i mitten av ugnen i 225 grader ca 15 minuter.

Servera med en blandad sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar