Glutenfritt äppelbröd

3 1/2 dl vatten
1 msk fiberhusk
1 msk linfrön
1/2 dl fibrex
2 dl rena havregryn
1 msk olja
1 tsk honung
1/2 tsk salt
1 tsk malen kanel
1 stort rivet äpple
1 msk äppelmos
5 1/2 dl ljus mjölmix
1. Värm vattnet till 37 grader.
2. Smula jästen i en bunke och vispa ut den med vattnet.
3. Vispa ner fiberhusk, linfrön, fibrex och havregryn. Låt svälla i 10 minuter.
4. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen ordentligt.
5. Lägg degen i en smord bakform och låt jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
6. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 30 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar