Glutenfritt fiberrikt bröd med äpple som passar perfekt att baka nu på hösten. Brödet blir saftigt och får en god och mustig smak av äpple och kanel. Den härliga doften av äppelpaj som sprider sig i köket under gräddningen är ett extra plus med att baka det här goda brödet.
Glutenfritt äppelbröd
25 g jäst
3 1/2 dl vatten
1 msk fiberhusk
1 msk linfrön
1/2 dl fibrex
2 dl rena havregryn
1 msk olja
1 tsk honung
1/2 tsk salt
1 tsk malen kanel
1 stort rivet äpple
1 msk äppelmos
5 1/2 dl ljus mjölmix
1. Värm vattnet till 37 grader.
2. Smula jästen i en bunke och vispa ut den med vattnet.
3. Vispa ner fiberhusk, linfrön, fibrex och havregryn. Låt svälla i 10 minuter.
4. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen ordentligt.
5. Lägg degen i en smord bakform och låt jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
6. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 30 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar