Leta i den här bloggen

söndag 5 oktober 2014

Glutenfri rulltårta med äppelmos

Rulltårta är världens snabbaste tårta och den går att variera på många olika sätt. Den här gången valde jag att fylla min rulltårta med äppelmos efter säsong, men det går självklart bra att använda sylt, mosade bär, smörkräm eller något annat som man tycker är gott också. Rulltårtan blir härligt luftig, mjuk och jättegod.

Glutenfri rulltårta med äppelmos
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1-2 dl äppelmos

1. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Blanda potatismjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.
3. Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper.
4. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i 5 minuter.
5. Ta ut och stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper.
6. Dra av papperet som kakan gräddats på.
7. Bred på äppelmos och rulla ihop.

2 kommentarer:

  1. Hej. Jag undrar om det är nödvändigt att använda socker. Kan man inte skippa det och bara använda ägg som man vispar?

    SvaraRadera
  2. Har du testat detta ännu?

    SvaraRadera