Glutenfria havrefrallor med linfrön (ca 16 st)
3 dl vatten
2 msk krossade linfrön
1 msk hela linfrön
50 g jäst
2 dl kallt vatten
2 msk ljus sirap
2 msk rapsolja
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
4 dl havremjöl (tex Provena)
4 dl havremjöl (tex Provena)
3 dl glutenfri ljus mjölmix (tex Finax röda)
1. Blanda 1 dl havregryn (spara 1 dl och blanda i tillsammans med mjölet) och linfrön i en skål.
2. Koka upp vattnet och häll över grynblandningen. Rör om, täck med lock eller plastfolie och låt stå i minst 2 timmar eller helst över natten.
3. Smula ner jästen i en stor bunke och rör ut den med det kalla vattnet.
4. Tillsätt den skållade grynblandningen samt resterande ingredienser.
5. Arbeta degen väl med degkrokar i ca 10 minuter.
6. Låt jäsa under bakduk i ca 60 minuter.
7. Klicka ut degen till bullar på plåtar med bakplåtspapper.
8. Låt jäsa i ca 30 minuter.
1. Blanda 1 dl havregryn (spara 1 dl och blanda i tillsammans med mjölet) och linfrön i en skål.
2. Koka upp vattnet och häll över grynblandningen. Rör om, täck med lock eller plastfolie och låt stå i minst 2 timmar eller helst över natten.
3. Smula ner jästen i en stor bunke och rör ut den med det kalla vattnet.
4. Tillsätt den skållade grynblandningen samt resterande ingredienser.
5. Arbeta degen väl med degkrokar i ca 10 minuter.
6. Låt jäsa under bakduk i ca 60 minuter.
7. Klicka ut degen till bullar på plåtar med bakplåtspapper.
8. Låt jäsa i ca 30 minuter.
9. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader ca 15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Hva betyr 1 msk?
SvaraRaderaMsk betyder matsked
Radera