En otroligt god och naturligt glutenfri tårta med seg mandelbotten och krämig daimglass.
Glutenfri fryst daimtårta
Botten:
100 g mandel
3 äggvitor
1 dl strösocker
Daimglass:
3 äggulor
1 dl florsocker
1/2 tsk vaniljsocker
1/4 tsk vaniljpulver
1 msk ljus sirap
3 dl vispgrädde
1 dubbeldaim
1. Mal mandeln i mandelkvarn eller hacka den fint.
2. Vispa äggvitorna med elvisp till ett fast vitt skum. Vispa ner sockret lite i taget och vispa till en blank maräng.
3. Vänd ner den malda mandeln i marängsmeten. Blanda försiktigt till en jämn smet.
4. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform (ca 24 cm) och bred ut smeten i den.
5. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader 25-30 minuter. Låt svalna och ta sedan bort bakplåtspapperet från formen. Lägg tillbaka bottnen i formen.
6. Vispa äggulor, flor- och vaniljsocker, vaniljpulver och sirap vitt och pösigt.
7. Vispa grädden.
8. Rör försiktigt ihop äggsmeten och grädden.
9. Hacka daimen och vänd ner i smeten.
10. Häll smeten ovanpå mandelbottnen och ställ i frysen i minst 4 timmar. Ta fram och låt tina ca 20 minuter innan servering. Garnera med hackad daim och blåbär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar