Glutenfri morotslimpa
25 g jäst

3 dl vatten
1 msk fiberhusk
1 dl fibrex
1 msk olivolja
1 msk flytande honung
1 tsk salt
1/4 dl linfrön
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl pumpakärnor
2 dl rivna morötter
2 dl glutenfria havregryn
5-6 dl glutenfri mjölmix, t ex Finax röda
Frön till dekoration
1. Värm vätskan till 37 grader.
2. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med vätskan.
3. Tillsätt fiberhusk och låt stå i ca 10 minuter.
4. Tillsätt resterande ingredienser (den mindre mängden mjölmix om du rivit morötterna i förväg och det är torrt, den större mängden för blötare morotsriv) och arbeta degen ordentligt i minst 5 minuter.
5. Häll den lösa degen i en smord avlång bakform och strö över frön till dekoration.
6. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
7. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 30 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar