Smarrig kladdkaka med hasselnötsmjöl och kolatopping.
Glutenfri hasselnötstårta med kola
2 ägg
2 1/2 dl råsocker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
1/4 tsk salt
1 dl hasselnötsmjöl
3/4 dl rismjöl
1 dl rapsolja
Smör och kokos till formen
Topping:
1/2 burk (ca 200 g) karamelliserad mjölk
1/2 dl vispad grädde
Daim och/eller choklad till garnering
1. Vispa ihop alla ingredienser i en bunke i den ordning de står i receptet.
2. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter) bröad med kokos.
3. Grädda kakan i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter. Den ska vara lös och kladdig när du tar ut den. Låt svalna.
4. Blanda ihop karamelliserad mjölk och grädde och bred smeten över kakan.
5. Garnera med hackad daim och/eller choklad.
Servera med vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar