Leta i den här bloggen

onsdag 27 maj 2015

Glutenfria mockamuffins

Idag är det internationella muffinsdagen, vilket naturligtvis måste firas! Här har jag gjort om klassiska mockarutor till muffins, det vill säga chokladmuffins med mockaglasyr toppad med kokos. Oemotståndligt!

Glutenfria mockamuffins (ca 20 st)
150 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
3 msk kakao
4 1/4 dl glutenfri mjölmix, tex Semper fin mix
1 1/2 dl mjölk

Glasyr:
75 g smör
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
2 msk kaffe
3 1/2 dl florsocker

Kokosflingor till garnering

1. Smält smöret och låt svalna.
2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten tillsammans med det smälta smöret och mjölken. Rör till en jämn smet. 
4. Fördela smeten i muffinsformar, fyll dem ungefär till 2/3. 
5. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader ca 10 minuter.  
6. Smält smöret till glasyren i en kastrull. Tillsätt resterande ingredienser direkt i kastrullen och rör till en slät glasyr.
7. Bred glasyren över muffinsarna och strö över kokosflingor. Låt svalna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar