Glutenfria mockamuffins (ca 20 st)
150 g smör
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
3 msk kakao
4 1/4 dl glutenfri mjölmix, tex Semper fin mix
1 1/2 dl mjölk
Glasyr:
75 g smör
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
2 msk kaffe
3 1/2 dl florsocker
Kokosflingor till garnering
1. Smält smöret och låt svalna.
2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten tillsammans med det smälta smöret och mjölken. Rör till en jämn smet.
4. Fördela smeten i muffinsformar, fyll dem ungefär till 2/3.
5. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader ca 10 minuter.
6. Smält smöret till glasyren i en kastrull. Tillsätt resterande ingredienser direkt i kastrullen och rör till en slät glasyr.
7. Bred glasyren över muffinsarna och strö över kokosflingor. Låt svalna.
7. Bred glasyren över muffinsarna och strö över kokosflingor. Låt svalna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar