Ett snabbt och saftigt bröd med en mustig men frisk smak av äpple.
Glutenfritt bröd med äppelmos och creme fraiche
3 1/2 dl creme fraiche
1/4 dl mörk sirap
2 tsk fiberhusk
1 tsk chiafrön
1/2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1 dl hirsflingor
1 dl havregryn (ren havre)
3/4 dl äppelmos
1/2 dl majsmjöl
1 dl bovetemjöl
2 dl glutenfri mjölmix med havre (Provena blå)
1. Blanda ihop alla ingredienser till en deg och klicka ut den i en smord bakform.
2. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30-40 minuter. Känn med en sticka att brödet är färdigt, den ska inte vara kladdig.
3. Låt svalna en stund i formen, stjälp sedan upp den på galler och låt svalna helt under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar