Glutenfria bönburgare (4 st)
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 röd chili, finhackad
2 dl riven morot
1 tsk curry
1 förpackning kidneybönor
1 ägg
1 dl majs
1 dl solrosfrön
1 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 st glutenfria hamburgerbröd (recept hittar du här)
Salladsblad
Skivad tomat
Skivad rödlök
Dressing:
1 dl majonnäs
1 msk chilisås
1 tsk olivolja
1. Fräs finhackad lök, vitlök och chili i olja i en stekpanna några minuter.
2. Tillsätt rivna morötter och curry och fräs i ytterligare några minuter.
3. Häll av och skölj kidneybönorna. Mosa dem med en gaffel och blanda med morotsblandningen i en bunke. Tillsätt ägg, majs, solrosfrön, salt och peppar. Blanda försiktigt till en jämn smet.
4. Forma smeten till burgare och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
5. Stek i mitten av ugnen i 200 grader i ca 30 minuter.
6. Rör ihop ingredienserna till dressingen.
7. Servera hamburgarna i hamburgerbröd med sallad, tomat, rödlök och dressing.
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 röd chili, finhackad
2 dl riven morot
1 tsk curry
1 förpackning kidneybönor
1 ägg
1 dl majs
1 dl solrosfrön
1 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 st glutenfria hamburgerbröd (recept hittar du här)
Salladsblad
Skivad tomat
Skivad rödlök
Dressing:
1 dl majonnäs
1 msk chilisås
1 tsk olivolja
1. Fräs finhackad lök, vitlök och chili i olja i en stekpanna några minuter.
2. Tillsätt rivna morötter och curry och fräs i ytterligare några minuter.
3. Häll av och skölj kidneybönorna. Mosa dem med en gaffel och blanda med morotsblandningen i en bunke. Tillsätt ägg, majs, solrosfrön, salt och peppar. Blanda försiktigt till en jämn smet.
4. Forma smeten till burgare och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
5. Stek i mitten av ugnen i 200 grader i ca 30 minuter.
6. Rör ihop ingredienserna till dressingen.
7. Servera hamburgarna i hamburgerbröd med sallad, tomat, rödlök och dressing.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar