Leta i den här bloggen

tisdag 5 maj 2015

Glutenfria bönburgare

Vegetariska burgare gjorda på kidneybönor, majs, morot och andra goda och nyttiga ingredienser. De blir smakrika och otroligt goda och nu föredrar jag faktiskt de här burgarna framför vanliga hamburgare som känns tråkiga och smaklösa i jämförelse. Testa du också!

Glutenfria bönburgare (4 st)
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 röd chili, finhackad
2 dl riven morot
1 tsk curry
1 förpackning kidneybönor
1 ägg
1 dl majs
1 dl solrosfrön
1 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 st glutenfria hamburgerbröd (recept hittar du här)
Salladsblad
Skivad tomat
Skivad rödlök

Dressing:
1 dl majonnäs
1 msk chilisås
1 tsk olivolja

1. Fräs finhackad lök, vitlök och chili i olja i en stekpanna några minuter.
2. Tillsätt rivna morötter och curry och fräs i ytterligare några minuter.
3. Häll av och skölj kidneybönorna. Mosa dem med en gaffel och blanda med morotsblandningen i en bunke. Tillsätt ägg, majs, solrosfrön, salt och peppar. Blanda försiktigt till en jämn smet.
4. Forma smeten till burgare och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
5. Stek i mitten av ugnen i 200 grader i ca 30 minuter.
6. Rör ihop ingredienserna till dressingen.
7. Servera hamburgarna i hamburgerbröd med sallad, tomat, rödlök och dressing.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar