
125 g smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl havregryn (ren havre)
1 1/2 dl glutenfri mjölmix
1 dl mandelmjöl
300 g rabarber
1 msk potatismjöl
1/2 tsk malen kanel
3 msk strösocker
1. Smält smöret i en kastrull på spisen. Tillsätt grädden och låt koka upp.
2. Rör ner strösocker, vaniljsocker, havregryn, mjölmix och mandelmjöl. Blanda till en smet.
3. Skala och skär rabarbern i bitar. Blanda med potatismjöl, kanel och socker i en bunke. Fördela i en pajform.
4. Bred ut pajsmeten ovanpå rabarbern.
5. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader ca 20 minuter, tills pajen fått fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar