150 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
3 msk kakao
4 1/4 dl glutenfri mjölmix, tex Semper fin mix
1 1/2 dl mjölk
Glasyr:
75 g smör
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
2 msk kaffe
3 1/2 dl florsocker
Kokosflingor till garnering
1. Smält smöret och låt svalna.
2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten tillsammans med det smälta smöret och mjölken. Rör till en jämn smet.
4. Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
5. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 15 minuter.
6. Smält smöret till glasyren i en kastrull. Tillsätt resterande ingredienser direkt i kastrullen och rör till en slät glasyr.
7. Bred glasyren över kakan och strö över kokosflingor. Låt stelna och skär sedan i rutor.
Behövs nog det dubbla av kaffet till glasyren. Vart väldigt fast!
SvaraRaderaMen en väldigt god kaka glömde jag att säga ! :-)
Radera