Glutenfri müsli med rispuffar

4 dl rispuffar
2 dl solroskärnor
1 dl pumpafrön
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 dl kokosflingor
3/4 dl grovhackade mandlar
3/4 dl grovhackade valnötter
1/2 dl råsocker
1 msk malen kanel
1 1/2 dl vatten
3/4 dl rapsolja
2 msk flytande honung
3 dl torkad frukt/bär, tex russin, tranbär, gojibär
1. Blanda alla torra ingredienser i en stor skål.
2. Rör ihop vatten, olja och honung. Häll ner vätskan i omgångar i müsliblandningen och rör om mellan varven. Krama sedan blandningen ordentligt med händerna så att vätskan fördelas jämnt och det bildas små klumpar.
3. Fördela müslin på två plåtar med bakplåtspapper.
4. Rosta i ugnen i omgångar i 200 grader 15-20 minuter. Rör om några gånger i müslin och passa noga så att den inte blir bränd. Ta ut och låt svalna.
5. Blanda i den torkade frukten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar