Glutenfria klickbullar (ca 12 st)

6 dl vatten
1 1/2 msk fiberhusk
1/2 dl fibrex
2 msk olivolja
1 1/2 tsk salt
2 msk linfrön
2 msk solroskärnor
8 dl glutenfri mjölmix eller annat glutenfritt mjöl
1. Smula ner jästen i en bunke.
2. Värm vattnet till 37 grader, häll det över jästen och rör om tills jästen löst sig.
3. Tillsätt fiberhusk och fibrex och låt svälla i 10 minuter.
4. Blanda ner resterande ingredienser och arbeta till en jämn deg.
5. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
6. Arbeta ner den lösa degen i bunken och klicka ut den till bullar på plåtar med bakplåtspapper.
7. Låt jäsa i ca 20 minuter.
8. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader ca 12-15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Efter att ha bläddrat runt bland recepten blev jag så inspirerad att jag kände mig tvingad att provbaka något.
SvaraRaderaIngen affär jag tittade in i hade xantangummi hemma så jag provade detta receptet och det blev helt kanon!
Mina bullar krävde 25 minuter i ugnen innan provstickan var torr.
Tack för recpetet!
Vad roligt att höra, tack för din kommentar!
Radera