Enkla och goda frukostbröd som klickas ut direkt på plåten. Byt ut en del av mjölmixen mot andra mjöler för att variera brödet. Jag brukar byta ut ungefär hälften av mjölmängden mot exempelvis durramjöl eller kikärtsmjöl för att få ett mer näringsrikt och smakrikt bröd.
Glutenfria klickbullar (ca 12 st)
50 g jäst
6 dl vatten
1 1/2 msk fiberhusk
1/2 dl fibrex
2 msk olivolja
1 1/2 tsk salt
2 msk linfrön
2 msk solroskärnor
8 dl glutenfri mjölmix eller annat glutenfritt mjöl
1. Smula ner jästen i en bunke.
2. Värm vattnet till 37 grader, häll det över jästen och rör om tills jästen löst sig.
3. Tillsätt fiberhusk och fibrex och låt svälla i 10 minuter.
4. Blanda ner resterande ingredienser och arbeta till en jämn deg.
5. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
6. Arbeta ner den lösa degen i bunken och klicka ut den till bullar på plåtar med bakplåtspapper.
7. Låt jäsa i ca 20 minuter.
8. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader ca 12-15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Efter att ha bläddrat runt bland recepten blev jag så inspirerad att jag kände mig tvingad att provbaka något.
SvaraRaderaIngen affär jag tittade in i hade xantangummi hemma så jag provade detta receptet och det blev helt kanon!
Mina bullar krävde 25 minuter i ugnen innan provstickan var torr.
Tack för recpetet!
Vad roligt att höra, tack för din kommentar!
Radera