
1/4 paket jäst
3 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl vatten
1 msk olja
1 msk ljus sirap
1 tsk salt
2 msk fiberhusk
2 dl (100 g) bovetemjöl
1 1/2 dl (75 g) mörkt teffmjöl
1 1/2 (75 g) rismjöl
1. Smula ner jästen i en bunke. Vispa ut den med den kalla vätskan.
2. Tillsätt resterande ingredienser och blanda till en lös deg.
3. Täck bunken med ett lock eller plastfolie och låt jäsa i minst tre timmar.
4. Klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Forma eventuellt till degklickarna med fuktiga händer.
5. Låt jäsa på plåten i ca 30 minuter.
6. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader ca 20-25 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar