Cobbler är som en blandning mellan smulpaj och sockerkaka. Den här rabarbercobblern med en twist av kanel och flingsalt smakar fantastiskt gott och är dessutom snabb och enkel att baka.
Glutenfri rabarbercobbler
300-400 g rabarber
2 msk råsocker
1 tsk kanel
1/2 tsk flingsalt
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 dl havregryn (ren havre)
1 dl glutenfri mjölmix
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1/2 dl vispgrädde
1 ägg
1. Skär rabarbern i bitar och lägg i en smord pajform. Strö över råsocker, kanel och flingsalt.
2. Vispa ihop smör och socker med elvisp.
3. Tillsätt de torra ingredienserna och till sist grädden och ägget. Rör ihop till en smet.
4. Bred ut smeten över rabarbern.
5. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader ca 20-25 minuter.
Servera cobblern lite ljummen med vaniljsås eller vaniljglass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar