Fullkomligt ljuvliga småkakor som får sin goda kolasmak från kondenserad mjölk.
Glutenfria havrekakor med kolasmak
150 g rumsvarmt smör
1 dl (75 g) farinsocker
1 dl kondenserad mjölk
1 tsk fiberhusk
1 tsk bikarbonat
2 dl (90 g) havremjöl
2 dl (140 g) Semper fin mix
1. Vispa smör och farinsocker fluffigt med elvisp.
2. Tillsätt kondenserad mjölk och vispa lite till.
3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt dem i smörblandningen. Arbeta ihop till en deg. Ställ in degen i kylen i minst 15 minuter.
4. Rulla kulor av degen och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Tryck till dem lätt med en kakstämpel eller med handflatan.
5. Grädda i 175 grader i ca 10 minuter. Lägg över kakorna på galler och låt svalna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar