En god och lite mjukseg äppelkaka som är som en blandning mellan paj och sockerkaka.
Glutenfri äppelkaka
2 äpplen (400 g)
1 msk strösocker
1 tsk kanel
1 tsk flingsalt
Smet:
100 g smör
1 1/2 dl strösocker
1 msk ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 ägg
2 dl glutenfri mjölmix
1 tsk bakpulver
1. Skär äpplena i klyftor och fördela i en smord pajform. Strö över socker, kanel och flingsalt.
2. Smält smöret i en kastrull på spisen.
3. Rör ner ingredienserna till smeten direkt i kastrullen i den ordning de står i receptet.
4. Klicka ut smeten över äppelklyftorna i formen.
5. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader 30-40 minuter.
Strö över florsocker och servera med vaniljsås eller vaniljglass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar