Glutenfri kladdkaka med jordnötstopping
100 g smör
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
1/2 dl kakao
1/2 dl mandelmjöl
1 dl rismjöl
Smör och kokos till formen
Jordnötstopping:
100 g smör
100 g (ca 1 dl) jordnötssmör
30 g (ca 2 msk) nutella
90 g (1 1/2 dl) florsocker
1 dl salta jordnötter
Flingsalt
1. Smält smöret till kakan i en kastrull och låt svalna i några minuter.
2. Vispa ner resterande ingredienser direkt i kastrullen i den ordning de står i receptet.
3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter), strödd med kokos.
4. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15-20 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha kakan.
5. Smält smöret till jordnötstoppingen i en kastrull. Rör ner jordnötssmör, nutella, florsocker och jordnötter.
6. Bred toppingen över den avsvalnade kakan. Strö över lite flingsalt.
7. Låt kakan stå kallt i minst en timme, men ta ut den ur kylskåpet ca 15 minuter innan servering så att den inte är kylskåpskall.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar