Smörgåsbakelser är gott och festligt och passar perfekt när en hel smörgåstårta blir för mycket. Här har jag valt att göra dem med en god och krämig tonfiskröra. Gör det enkelt för dig och använd färdigt bröd om du inte vill eller har tid att baka eget. Jag gillar Schärs ljusa surdegsbröd som är vakuumförpackat och otroligt färskt och mjukt.
Glutenfria smörgåsbakelser (4 st)
12 skivor glutenfritt vitt bröd (Schär Meisterbäckers Classic)
Fyllning:
1 burk tonfisk i vatten
2 hårdkokta ägg
2 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
2 msk chilisås
2 msk hackad dill
1 tsk curry
1 tsk citronpeppar
Topping:
100 g färskost
1/2 dl creme fraiche
2 msk majonnäs
Valfri garnering, t ex rökt kalkon, räkor, tomat, oliver, ananas, sallad, gurka
1. Häll av vattnet från tonfisken. Skala och hacka äggen.
2. Blanda ihop creme fraiche, majonnäs, chilisås, curry, citronpeppar och dill till fyllningen. Smaka av.
3. Rör ner tonfisk och ägg.
4. Lägg ut fyra brödskivor och bred på ett lager fyllning. Täck med ett lager brödskivor och bred på ett till lager fyllning. Täck med resterande brödskivor.
5. Blanda färskost, creme fraiche och majonnäs till toppingen. Bred på ett tunt lager av toppingen så att det täcker bakelserna helt.
6. Garnera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar