100 g smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 tsk pofiber
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bikarbonat
1 dl maizena
1 1/2 dl glutenfri mjölmix, tex Semper fin mix
50 g (ca 7 st) dumlekolor
1. Rör smör, socker och sirap fluffigt.
2. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smörsmeten.
3. Skär dumlekolorna i bitar och blanda ner dem i degen.
4. Rulla degen till tre längder och lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något.
5. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader ca 15 minuter.
6. Skär längderna i sneda bitar innan de svalnar helt.
2. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smörsmeten.
3. Skär dumlekolorna i bitar och blanda ner dem i degen.
4. Rulla degen till tre längder och lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något.
5. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader ca 15 minuter.
6. Skär längderna i sneda bitar innan de svalnar helt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar